Over de Toerclub ING Arnhem

Toerfietsen is leuk. Toerfietsen en mountainbiken met de ”Toerclub ING Arnhem”  is nog leuker…

Behoor jij tot de categorie collega’s die het leuk vinden om regelmatig een rondje te fietsen? Hou je niet van jakkeren maar ook niet al te gezapig? Een beetje uitdaging spreekt je wel aan?
Je weet dat bewegen gezond is en dat fietsen een sport is die zich daarvoor uitstekend leent. Een sport waar je geen baan, zwembad of sportzaal voor hoeft te huren. Want de openbare weg en fiets- en bospaden zijn nog steeds tolvrij.

Als je wil en ook tijd hebt, kun je heel wat fietsen. Want onder de vlag van de overkoepelende organisatie NTFU, de Nederlandse Toer Fiets Unie - waar honderden clubs bij aangesloten zijn - worden jaarlijks meer dan 5000 tochten georganiseerd. Van ommetjes van zo’n 25 km. tot monstertochten van meer dan 300 km. lang.

toerclub_arnhem_onderweg1toerclub_arnhem_onderweg2”Toerclub ING Arnhem”, is aangesloten bij deze NTFU en haar leden komen uit de wijde omgeving van Arnhem en zijn of waren overwegend werkzaam bij de ING en de voormalige  Postbank. Ook hierin schuilt een van de aantrekkelijke factoren van de ”Toerclub ING Arnhem”.

In het wegseizoen - dat loopt van maart tot half oktober- wordt er gefietst op de zaterdag- en zondag morgen. Altijd onder leiding van een toerleider over een auto luw parcours. Gestart wordt om 9.00 uur en het tempo is goed te volgen. Uiteraard wordt er tijdens elke rit een koffiestop ingelast.

Het ATB seizoen loopt van oktober tot begin maart. Elke zondagochtend wordt er in clubverband een route of veldtoertocht gefietst. Zo kan iedereen ook in de winter zijn conditie op peil houden. Het mountainbiken is een sport op zich geworden. Een sport die met hartstocht door velen wordt beoefend. Het is spannend, het tempo afwisselend, het vereist techniek en het is avontuurlijk.
Welke rit en welk tempo er ook wordt gefietst, het motto is altijd: “Samen uit, samen thuis”.
 
Ook organiseert ”Toerclub ING Arnhem” jaarlijks een of meerdere meerdaagse tochten in binnen- en buitenland afhankelijk van de animo van haar leden.
Onze toercommissie verzorgt jaarlijks een zeer attractief programma waar een ieder wel het nodige van zijn of haar gading vindt.
Zo biedt de toerclub haar leden de mogelijkheid haar sportieve aspiraties waar te maken. Naast de prestaties ondervinden de leden de nodige collegialiteit en sportieve kameraadschap. Kortom een prachtige gelegenheid om met gelijkgestemden op een zeer sportieve wijze geestelijk en lichamelijk bezig te zijn.

Samengevat; lid worden van onze vereniging is leuk, spannend en ontspannend. Via het lidmaatschap van de NTFU ben je verzekerd en je rijdt ook nog eens in prachtige Oranje Leeuw club outfit.
Genoeg reden om je bij ons aan te sluiten. Neem hiervoor contact op met een van onze bestuursleden.