dagtocht-kameleon-sneek

Zaterdag 14 september hebben we het dorp van de boefjes van de kameleon bezocht. Vroeg in de ochtend vertrok er een bus vanuit Amsterdam via Leeuwarden naar het nagebouwde dorp Lenten in de plaats Terherne. Ook vanuit Arnhem vertrok er een bus met als bestemming Terherne.
De inmiddels ouder geworden Hielke kwam ons vertellen over wat er allemaal te doen en te zien is in het nagebouwde dorp.
Na de koffie/thee ging iedereen zijn eigen weg in het dorp Lenten van Hielke en Sietse.

Om half twaalf werden we verwacht aan de kade van het botenstation waar de kameleon lag. Met deze sterke boot, voort geduwd door een grote praam, en  het boefje Sietse vertrokken we voor een uur durende boottocht over de Terhernster poelen. Tijdens de tocht vertelde Sietse verhalen die hij en z’n maatje hebben meegemaakt. Ook kon je meedoen aan een puzzel door onderweg de genummerde aanwijzingen te noteren in de vorm van een rebus.

Na deze heerlijke tocht vertrokken we naar ons lunch adres in Offingawier voor een heerlijke broodmaaltijd met soep en kroket.

Rond twee uur vertrokken we naar Sneek voor een rondvaart over het Sneekermeer. Onder het genot van een drankje, een lekker zonnetje en een heerlijk windje was het heerlijk vertoeven op het dek van de boot. Na de boottocht heeft iedereen nog de gelegenheid gehad het centrum van Sneek te bezoeken waar op dat moment allerlei muziek festiviteiten plaatsvonden.

Als afsluiting zijn we naar Bolsward gereden waar we genoten hebben van een uitgebreid warm en koud buffet. Tegen acht uur was iedereen verzadigd en werd het tijd om huiswaarts te keren. Zo vertrok er weer een bus via Leeuwarden naar Amsterdam en een bus rechtstreeks naar Arnhem.

Het was weer een geslaagde dag!!!

Rene

De foto's


Log in om de foto's te bekijken