treinreis-italie

20 september was het dan eindelijk zover. De eerste treinreis met De Oranje Leeuw vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Milaan, Turijn en Florence.

Is dat niet een beetje teveel van het  goede? Zo’n treinreis van meer dan 14 uur. Had dat niet ander gekund? Een volmondig nee is het antwoord. De leden van de Oranje Leeuw blijken namelijk allemaal prima gezelschap. Dankzij de luxe van het reizen in de eerste klas, verloopt alles voorspoedig en ontspannen. Prachtige vergezichten vanuit de luie stoel, met de Zwitserse alpen toch wel als hoogtepunt.

Voor de lunch kreeg iedereen een Surinaams broodje Bakkeljauw (gemaakt door Dolores / het was heerlijk) of een Hollands broodje gezond met kaas met een glas sap. En wie wil nou niet genieten van een diner met uitzicht op prachtige bergen. Je vorkt nog even wat pasta of risotto weg, terwijl je met 130 km per uur voort raast. 

De diverse overstappen verliepen eveneens vlekkeloos. 

Al snel blijkt iedereen zijn weg te vinden in zowel het eerste hotel als wel in de modestad Milaan. Milaan, ooit bestierd door de machtige familie Sforza, is uitgerekend deze week veranderd in de Modestad. Fashionista’s zijn er neergestreken. Prachtige modellen en vogels van divers pluimage, dat mag duidelijk zijn. De vrije dag in Milaan is door iedereen zelfstandig (veelal in groepjes) ingevuld en de ervaringen werden ’s avonds bij het diner of in het hotel met elkaar gedeeld. Dat inspireerde weer om na te denken om Milaan nog eens vaker te gaan bezoeken.

Ook Turijn, stad van de familie Savoy, was minstens net zo indrukwekkend. Dat ook de goden ons goed gezind waren bleek wel uit het feit dat we uitstekend weer met veel zonneschijn gehad hebben. Een kleine heftige bui bij aankomst In Florence, was eigenlijk het enige wat lastig was. Maar daarna leek de zomer In Florence nooit meer te verdwijnen.

Florence, wat een heerlijke en prachtige historische stad, daar was iedereen het wel over eens. We begrijpen waarom de familie de Medici, daar zo graag verbleven en de stad tot machtscentrum uitbouwde. En na een behoorlijk inspannende informatieve rondwandeling met gids was de wijnproeverij een welkome afwisseling. ’s Avonds werd er door vele nog heerlijk nagepraat in de bar / loungeruimte van het prachtige hotel.

Toch komt ook aan het Italiaanse avontuur een einde. De thuisreis werd hier en daar wat weemoedig aangevangen, maar de stemming was prima. Een kaartje leggen, of toch maar vast de zelf gekochte versnapering nuttigen en/of een drankje/ hapje doen in de restauratie-wagon alles was mogelijk. En bijna ongemerkt vloog de tijd voorbij. Over een evt. volgende treinreis werd al gesproken. Wie weet. 

Op drie plaatsen in Nederland werd afscheid genomen van elkaar onder het zingen van het toepasselijke ‘we’ll meet again” van dame Vera Lynn.

Mede dankzij de gezellige en positief ingestelde groep deelnemers was de eerste treinreis een succes.

Met dank aan Paul voor input voor dit verslag en aan Humphrey voor het maken van de foto’s.

Dolores en Hetty 

De foto's


Log in om de foto's te bekijken