proeverij-landenbuffet

Zondag 24 november hebben wij met 40 personen genoten van een speciale proeverij door onze Sommelier Guido Lenting uit Gendt.

Om 14.00 uur begonnen de deelnemers binnen te druppelen en kon iedereen zijn glas pakken en een boekje voor de drank die men ging proeven. 

Iedereen had van tevoren reeds aangegeven wat men wilde proeven. Wijn, bier, port of whisky. Tevens kreeg elke deelnemer 2 consumptiebonnen voor koffie of een drankje bij het buffet.

Rene verwelkomde Guido waarna hij begon met zijn praatje en kon de proeverij beginnen. We gingen 7 verschillende wijnen, port, whisky en bieren proeven!De proeverij werdt onderbroken voor een portie bitterballen. 

De wijnen varieerde van Zuid Afrika, Portugal tot Chilli aan toe en de bieren Two Chefs, Funky Falcon uit Nederland tot Val Dieu Abdij Tripel uit Belgie.

De port Fine White, Croft Fine Tawny port, tot Portugeese port Taylor,s 20 Years old Tawny en not but Least voor de liefhebbers de whisky uit Schotland Vat 69 Blended en Kilkerran 8 Years Heavily Peated CS (56.5%). 

Nadat iedereen een paar glaasjes geproefd had werd de proeverij wederom onderbroken voor een klein kopje erwtensoep met spek op rogge.

Na alle 7 drankjes geproefd te hebben en het steeds rumoeriger begon te worden sloot Rene de proeverij af en bedankte Guido voor zijn geweldige bijdrage aan deze proeverij.

Inmiddels begonnen onze magen toch wel wat te rommelen/knorren en stond er een heerlijk landenbuffet voor ons klaar. Rene bedankte iedereen voor de komst en wenste iedereen een goede thuiskomst.

Geschreven door: Ans Kerkman

De foto's


Log in om de foto's te bekijken