runners-egmond

In de tent ontmoet ik mijn medelopers en na een korte kennismaking vertrekken wij naar ons startvak. Onderweg gaan wij nog even op de teamfoto. Het is fris, het spettert nog een beetje na en het waait stevig. Ik heb ergere edities van Egmond mee gemaakt, maar deze wind zal de eerste 7 kilometer vast zwaar maken. Nog maar net lid van ING Runners en nu al namens ING aan de start van de Egmond halve marathon, in het startvak net achter de wedstrijdatleten. We wensen elkaar succes en gaan op weg richting strand. 

Het zand is mul, de wind is hard en het is droog geworden. Ik ben blij dat ik mijn windjack aangedaan heb. Als snel loop ik uit de wind achter een medeloper in hetzelfde tempo. We kennen elkaar niet maar helpen elkaar door een treintje te vormen. Als snel haken er anderen aan en wordt er met regelmaat overgenomen. Mooi toch dat spontante teamwerk!

Na 7 kilometer de klim naar boven, de duinen door en eindelijk van die harde wind verlost. Het windjack gaat uit en met de wind in de rug loop ik door het mooie duingebied. Het afzien was lekker, maar nu is het genieten! De zon breekt door en ik zit goed in mijn ritme. Ook de hellingen in het parcours neem ik met gemak en voor dat ik weet loop ik Egmond al weer binnen.

Het was een heerlijk dagje aan zee!

Groet, Willem

De uitslagen

Naam

Netto tijd

Paul Nijveldt 

01:41:56

Bas Commandeur

01:42:56

Peter Baar 

01:43:04

Willem Struijs

01:57:26

Rob Hooglander,

02:10:27

Said Soulane

02:22:41

Dillon Duitscher

02:37:18

Marry Meulemans-Klaver

02:52:52