verrassingstocht

Vanmorgen zijn we op tijd en met prachtig weer vanuit Amsterdam en Arnhem vertrokken richting?? Rene deed een welkomstwoordje in de bus. Hij gaf wat suggesties waar onze koffiestop zou zijn. 

Na onze hoofden te hebben gepijnigd kwamen we aan bij van de Valk in Almere waar inmiddels onze collega’s uit Amsterdam  waren gearriveerd. Bij binnenkomst konden we een heerlijk gebakje uitzoeken en werden we getrakteerd op koffie/thee. 

Terug in de bus, waar onze Amsterdamse collega’s zich bij ons hadden gevoegd, werd de volgende verrassing bekend. Het was iets met een "V" (na gissen, gissen) Ja hoor het was het veiligheidsmuseum in Almere. Zeer interessant en veel te zien en te weten gekomen over Hulpdiensten, Brandweer, Politie en Ambulance. 

Daarna op naar de volgende verrassing waar we zouden gaan lunchen. Ja ja, ook bij van de Valk in Almere, daar hebben we een heerlijk uitgebreide lunch genuttigd. Onze buikjes waren inmiddels gevuld en gingen nu op weg naar de volgende verrassing. 

Dat is/was met een gids een rondtour door de Oostvaardersplassen ontstaan in 1967/1968. De Oostvaardersplassen is een natuurgebied van 5600 ha tussen Almere en Lelystad. Het gebied is in twee gedeelten te onderscheiden, een nat gebied ca. 3600 ha en een droog gebied ca. 2000 ha. In het gebied leven uitgezette runderen, paarden en edelherten. 

Na deze prachtige rondtour kwamen we aan in het centrum van Almere waar voor diegene die dat wilde nog even het centrum konden verkennen of gezellig een afzakkertje nemen. Als laatste onderdeel van de verrassingstocht was het afscheidsdiner in Restaurant De Drie Dorpen in Ankeveen. Intussen was de bus gearriveerd voor onze Amsterdamse Collega’s. Deze keer namen we wat afstandelijk afscheid i.v.m. de Coronapreventie. Ook de Arnhemmers zaten inmiddels in de bus en keerde we allen huiswaarts.

Iedereen bedankt voor deze gezellige dag.

Ans Kerkman

De foto's


Log in om de foto's te bekijken