online_proeverijen

Om in deze corona periode toch wat te kunnen organiseren voor de leden zijn er in de afgelopen periode 3 online proeverijen georganiseerd.

Via PostNL zijn alle proefsets met daarnaast info over de proeverij verzonden. Een enkele keer bleek een set niet te zijn aangekomen of op een foutief adres, maar wij kunnen uiteindelijk best tevreden zijn over de verzending maar zeker over het aantal deelnemers.

Whisky 11 december 2020

whiskey proeverij 

Tony heeft voor ons een online whisky proeverij verzorgen vanuit zijn eigen studio. Virtueel naar Glenfiddich, Highland Park, The Balvenie, Ordha en Glenrothes en Bruichladdich! De tubes hadden een inhoud van 25 ml. Een exclusieve proeverij voor ongeveer 100 Oranje Leeuw leden. De proeverij werd verzorgd via een live kanaal van YouTube. Op Tony de whiskyliefhebber.nl kun je nog andere info vinden.

Portproeverij 19 december 2020

wijnzinnig

Na de online whisky proeverij hebben zich maar liefst 100 deelnemers aangemeld voor de online Portproeverij. Guido Lenting van het wijnhuis WijnZinnig heeft de port proeverij verzorgd vanuit zijn eigen studio in zijn winkel. Een zestal soorten port werden geproefd. Deze proeverij werd verzorgd via Zoom en er kwamen foto’s en filmpjes voorbij.

Wijnproeverij 19 en 20 februari 2021

carper vinum

Vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper van Carper Vinum heeft voor 100 deelnemers 8 wijnen geselecteerd uit Frankrijk en Spanje. De wijnen zijn opgestuurd in genummerde flesjes van 50 ml die zijn afgevuld met behulp van Argon gas zodat de wijn goed geconserveerd is. Ook een lijst met tips met hapjes voor iedere wijn, de wijnen zijn “blind” geproefd.

Het aanbod was zeer divers ook qua prijs en voor iedereen wat wils. Van de chat werd veel gebruik gemaakt en met 50 deelnemers is het goed te overzien. Tijdens de proeverij waren diverse gerechten van deelnemers te zien en ook op Facebook werden er gerechten gedeeld.

Al met al een fijne ervaring.

Ron Folkers