artzuid

Dat was natuurlijk nogal wat. We konden elkaar ‘gewoon’ weer ontmoeten daar op Station Zuid in Amsterdam. Precies op de dag van meer ontspanning voor de Covid19 pandemie: zaterdag 25-09-2021. Het oude normaal weer even hersteld. Heerlijk. Het gaf meteen een goede sfeer. Die bleef gedurende de hele rondleiding aanwezig.

Niet alleen de sculpturen maar ook de interpretatie waarom de kunstenaar de keuze maakte voor de vorm was interessant om meer over te horen. Natuurlijk was de setting in Oud Zuid ook van invloed. De wijk die Berlage heeft ontworpen begin twintigste eeuw en laten uitvoeren in de stijl van de Amsterdamse School, maakt tot de dag van vandaag indruk. Daarbij waren we in de gelukkige omstandigheid dat Nelson Carrilho in eigen persoon ons uitleg kon- en wilde geven over zijn twee beelden die in deze biënnale expositie geplaatst waren. 

Als we als mens ons best zouden doen de menselijkheid in een ander te zien en ons zouden proberen te verplaatsen in die ander en ons zelf net zo op te stellen als die ander, dan zou de wereld werkelijk humaan zijn. En rijker dan ooit zou onze nalatenschap zijn, die we in de tijd reeds meedragen van verre, deze Artzuid biënnale was de 7e die is georganiseerd.

Dit jaar was het thema door de curator bepaald als “Imagine” naar John Lennon en Yoko Ono, die immers in het Hilton verbleven (suite 702!) en dat ligt natuurlijk in Oud Zuid. Niemand minder dan Ralph Keuning (dir. De Fundatie, Zwolle) heeft de kunstenaars kunnen verleiden werken (tijdelijk) af te staan. Bijgestaan door de altijd actieve Cintha van Heeswijck-Veeger (dir. Artzuid).

Het tijdspad van de wandeling (1,5 uur) werd aardig aangehouden en dat betekent dat de lunch ons wachtte. Deze was prima verzorgd en het heeft ons aan niets ontbroken. Niet slecht, want kunst in welke vorm dan ook, smaakt altijd naar meer!!! Ja, stel je eens voor…. 

Lieve groet 
Paul

De foto's


Log in om de foto's te bekijken