Verslag Bak Workshop vrijdag 19 mei

Op  vrijdag 19 mei melden 12  enthousiaste bakkers zich bij Douglas Delight aan de Nieuwe Weteringstraat in Amsterdam. Wij hadden genoeg te doen dus was ook zaak om op tijd te starten. Na de handen gewassen te hebben, schorten om, kregen wij de recepten uitgereikt. Wij werden in 3 groepen van 4 verdeeld. Ieder groep kreeg 2 recepten uitgereikt met instructies van hetgeen gemaakt moesten worden.

Het was al gauw een gezellige drukte. Het was fijn dat Carle onze gastheer en meester Patisserie alles al had klaargelegd, dus het was mixen, kneden, bakken en rollen geblazen. Natuurlijk met de nodige hulp  en aanwijzingen van Carle.

De Oranje Leeuwen zijn natuurlijk geen groentjes op dit gebied, al gauw konden de eerste bak-blikken en platen in de oven. Na enige tijd kwamen de heerlijke geuren uit de oven je al tegemoet.

Uiteraard ontbraken de nodige versnaperingen gemaakt door Carle niet. Er was ook genoeg te drinken om de keel te smeren zoals thee, fris en wijn.    

Onze klapper was het dessertglaasje met mouse Au chocolat en chocolade decor. Het was verrukkelijk!! En niet te vergeten onze chocolade taart. De Tarte Tatin, Quiche Lorraine, Gougieres en cake sale. Verder kregen wij nog mee de macrons en eclairs.

Aan het eind van de avond kreeg iedereen een taartdoos die gevuld mocht worden. Er waren genoeg creatievelingen die de gebaksdoos op eigen manier hadden verbouwd om zo hun meesterstukken te beschermen. Leverde ook de nodige humor op.

Al met al een leuke gezellige avond die zeker herhaald mag worden. 

De foto's

Gemaakt door Humphrey Rudolph