Verslag: fietsen op de Veluwe

Zaterdag 6 mei vertrokken 26 deelnemers om 10.00 uur vanuit Papendal voor een ontspannen fietstocht over de Veluwe. Voordat er werd vertrokken was het eerst nog even genieten van koffie/thee en een heerlijke muffin met chocolade.

Vervolgens werden de routes uitgedeeld en kon de reis beginnen onder aanvoering/begeleiding van Bas Baak en Bart Vermaas. Voor eventuele ongemakken onderweg was er gezorgd voor een bezemwagen die de gehele dag met de groep meereed.

Over wildroosters, langs oud Hollandse boerderijen en via Otterlo kwamen we om half een uit bij Theeschenkerij Mossel. Daar hebben we genoten van een heerlijk lunchbuffet. Aangezien het  lekker zonnig weer was waren er voor ons op het terras tafels gereserveerd zodat we tijdens de lunch konden genieten van het zonnetje.

Tegen kwart voor twee zijn we weer op de fiets gestapt voor het vervolg van de fietstocht over de Veluwe. Over de Edese hei, langs de schaapskooi en het Airborne monument en via de missionarissen (abdij Koningsoord) finishten we weer bij Papendal.

Bij Papendal was het tijd voor het napraten over de geweldige fietstocht en hebben we genoten van  heerlijke hapjes en drankjes

De bezemwagen hoefden deze dag gelukkig niet in actie te komen! Volgend jaar gaan we weer!!!

Foto's