Verslag visserij dag in Urk

Zaterdag 27 mei vertrokken we met 51 deelnemers vanuit 3 verschillende locaties naar Urk.

Om  half acht was het vertrek uit Leeuwarden waarna een uur later het vertrek uit Amsterdam en Arnhem volgenden. Om 10.00 uur arriveerden iedereen bij de tussenstop in Biddinghuizen waar we gezamenlijk koffie/thee met gebak hebben genuttigd. Tenminste dat was de bedoeling! Het gebak stond al klaar en de koffie/thee werd ingeschonken. Al snel kwamen de eerste opmerkingen van, wat is de koffie zout! Vervolgens werd iedereen verzocht de koffie/thee niet verder op te drinken. De bediening werd erbij gehaald en zij gingen direct op onderzoek uit.

Ze kwamen terug met de mededeling dat er een waterleiding was geknapt en er daardoor zoutwater vanuit het Veluwemeer in de leiding terecht was gekomen. Niet alleen het restaurant waar wij zaten hadden daar last van maar de hele omgeving.

Als alternatief kon iedereen een ander drankje bestellen. Met wat vertraging zijn we vervolgens met een bus vertrokken naar Urk. Het restaurant werd overigens na ons vertrek direct gesloten.

Rond twaalf uur kwamen we in Urk aan waar we dichtbij het centrum uit de bus konden stappen. Inmiddels was het buiten al heerlijk warm geworden. Velen zochten eerst een locatie op om alsnog een kop koffie/thee te scoren. De rest van de middag was iedereen vrij om te gaan doen waar de interesse naar uitging. Er was voldoende te zien en te doen. De vlootshow rond twee uur was een aanrader. Een aantal zijn tijdens de show op een boot meegevaren.

Het centrum stond vol met kramen waar van alles te koop was. Ook de wedstrijd wie de beste palingroker was is druk bezocht. De terrassen zaten ook bommetje vol. De hele middag liepen verschillende muziekkorpsen en muziekorkesten door Urk. Het was een super gezellige middag. Natuurlijk kon het eten van een visje niet ontbreken.

We kwamen burgemeester Jorritsma van Almere ook nog tegen in de grootste viswinkel in het centrum van Urk waar ook zij stond te genieten van een heerlijk visje .

Om half zes vertrokken weer uit Urk en reden naar Almere waar we bij van der Valk heerlijk hebben genoten van een uitgebreid dinerbuffet bestaande uit de meest uiteenlopende lekkernijen en drankjes.

Tegen half negen waren alle buikjes gevuld en was het tijd om afscheid van elkaar te nemen waarna de terugreis begon naar Leeuwarden, Amsterdam en Arnhem.

Meer foto's