Fietsen op Texel 2017

Vrijdag 25 augustus vertrokken we naar Texel voor een 4-daags verblijf in Hotel Pelikaan. De bus met de Arnhemse deelnemers en Rob Alblas als chauffeur vertrok al vroeg vanuit Herveld richting de opstapplaats in Amsterdam. Nadat alle Amsterdamse deelnemers waren ingestapt zijn we vertrokken naar Den Helder voor de overtocht naar Texel. Na een verblijf van ongeveer een half uur op de veerboot reden we naar ons lunchadres bij Paal 17. Paal 17 is een restaurant op het strand van Texel. Het weer was geweldig dus was het voor af aan de lunch even genieten op het terras.

Na de heerlijk uitgebreide lunch zijn we vertrokken naar Oudeschild waar we even vrijaf kregen om dit stadje te bezoeken. In de haven was een braderie gaande waar je leuke hebbe dingetjes kon kopen. Rond half vier vertrokken we voor een bezoek naar de Texelse bierbrouwerij in Oudeschild.

Hier hebben we kunnen zien hoe de bijzondere bieren van Texel worden gebrouwen. De rondleiding begon met en film waarna we het brouwhuis bezochten met de koperen ketels, de vergistingsruimte, de lagerruimte en de botttelarij.

Als afsluiting kregen we allemaal een plankje met vier Texelse bieren die we in het zonnetje op het terras hebben geproefd.

Na deze heerlijke proeverij vertrokken we naar ons hotel om in te checken en waar we rond 19.00 uur hebben genoten van een heerlijk dinerbuffet.

Zaterdag 26 augustus werden na het uitgebreide ontbijt naast het hotel de fietsen uitgedeeld.

Er werd een korte instructie gegeven en afspraken gemaakt over het terug zetten van de fietsen in de avond. Ook kreeg iedereen een fietskaart van Texel uitgereikt. Vervolgens ging een ieder zijn eigen weg.

Zondag 27 augustus werden s’avonds om 22.00 uur de fietsen weer ingeleverd en kwamen de verhalen over wat en waar iedereen was geweest. Zo was er op het vliegveld van Texel een vliegspektakel waarbij heel veel parachutisten naar beneden kwamen en wel meer dan 100 vliegtuigjes af en aan kwamen vliegen. Ook werden er in De Koog op vrijdag en zaterdag de Braziliaanse feesten gehouden waarbij schaars geklede dames met veel trommelgeroffel dansend in de winkelstraat liepen.

Velen hebben de plaats Den burg aangedaan of hebben door de duinen gefietst en heerlijk aan het strand gelegen.

Maandag 28 augustus vertrokken we na het ontbijt richting de veerboot waar we voor dat we de boot op reden nog even tijd over hadden om de benen te strekken. Ook nu weer kwamen we na ongeveer een half uur aan in Den Helder. Van daar uit reden middels een toeristische route naar van der Valk in Hoorn. Bij van der Valk hebben we genoten van een lunchbuffet. Na de lunch kreeg iedereen bij het instappen in de bus nog een souvenir uitgereikt. Het was een origineel Texels bierglas met een Texelse fles opener.

Rond drie uur kwamen we aan bij station Duivendrecht waar we afscheid namen van onze Amsterdamse deelnemers en de reis verder ging richting Herveld.

Het zit er weer op!!! We kunnen terug kijken op een heerlijk zonnig en fietsend weekend op Texel.

Meer foto's