Wereldhavendagen 2017

Rond half tien arriveerden de bus uit Amsterdam en Arnhem in Europoort bij de P&O Ferries Terminal. We werden opgewacht door een schotse doedelzakmuzikant die sfeervolle schotse muziek ten gehore bracht. Later werd ons verteld dat het cruiseschip regelmatig naar Schotland vaart waarmee duidelijk werd waarom we zo zijn verwelkomd.

Bij de speciale VIP incheckbalie moesten we onze passen laten zien en kregen we de incheckkaarten.

Om tien uur was de inscheping en om elf uur vertrokken we voor een indrukwekkende vaarroute via Maassluis, Vlaardingen, Schiedam en Delfshaven naar het centrum van Rotterdam.

We hadden geluk. Het was prachtig weer. Onderweg vertelde een gids via de speakers wat er allemaal te zien was.

Tijdens het varen kon je aan boord van alles zien en doen. Diverse ruimtes en slaaphutten waren opengesteld ter bezichtiging. In de winkels kon je shoppen of in de diverse restaurants genieten van koffie/thee met heerlijke appelgebak. Op verschillende plaatsen kon je lunchen of een drankje drinken terwijl je zit te genieten van live muziek.

Je kon dus ronddolen over het hele schip en genieten van de diverse uitzichten waarbij het uitzicht op het helikopterdek wel heel bijzonder was.

Om kwart over een kwamen we aan in het centrum van Rotterdam bij de Erasmusbrug. Samen met alle nautische dienstverleners werden er spectaculaire acties gehouden. Waterkanonnen, duikers, snelle boten, demonstraties door Politie en Reddingsboten, enz. Vanaf de buitendekken hadden we een fantastisch uitzicht over alles wat er om ons heen gebeurden. 

Om twee uur vertrokken we weer via dezelfde vaarroute terug naar de kade in Europoort. Het weer was nog steeds prima. Ongeveer vier uur meerden we aan bij de Cruiseferry en zochten we onze bus  op voor het vertrek naar Vianen.

Bij Van Der Valk hebben we genoten van een zeer uitgebreid “Live Cooking Buffet” met heerlijke drankjes. Om acht uur was het afscheid nemen en vertrok er een bus richting Amsterdam en richting Arnhem. Het was weer een geweldige georganiseerde dagtocht.

Foto's

Gemaakt door Bart Vermaas