Bak Workshop

Op  vrijdag 11 mei melden 12  enthousiaste bakkers zich bij Douglas Delight aan de Nieuwe Weteringstraat in Amsterdam. Wij hadden genoeg te doen dus was ook zaak om op tijd te starten. Na de handen gewassen te hebben, schorten om, kregen wij de recepten uitgereikt. Wij werden in 3 groepen van 4 verdeeld. Ieder groep kreeg 2 recepten uitgereikt met instructies van hetgeen gemaakt moesten worden.

Het was al gauw een gezellige drukte. Het was fijn dat Carle onze gastheer en meester Patisserie alles al had klaargelegd, dus het was mixen, kneden, bakken en rollen geblazen. Natuurlijk met de nodige hulp  en aanwijzingen van Carle.

De Oranje Leeuwen zijn natuurlijk geen groentjes op dit gebied, al gauw konden de eerste bak-blikken en platen in de oven. Na enige tijd kwamen de heerlijke geuren uit de oven je tegemoet. Uiteraard ontbraken de nodige versnaperingen zoals zoete soesjes en kaasstengels gemaakt door Carle niet. Er was ook genoeg te drinken om de keel te smeren zoals thee, en fris.    

Onze klapper was het dessertglaasje met passievruchtmousse. Het was verrukkelijk!! En niet te vergeten onze mango slagroomtaart, hartige taart met tomaat-broccoli en gorgonzola, kaasvlinders, Sara Bernhardt koekjes en eclairs.

Aan het eind van de avond kreeg iedereen een taartdoos die gevuld mocht worden. Al met al een geslaagde workshop die zeker herhaald mag worden.

Foto's


Log in om de foto's te bekijken