aspergeproeverij 25 mei 2018

Vrijdag 25 mei was het zover. De aspergeproeverij bij restaurant The French Connection stond op het programma. Restaurant TFC vind je in het beroemde monumentale pand Odeon aan de Singel. Odeon werd in 1662 als bierbrouwerij ontworpen waarna een van Amsterdams eerste concertzalen werd toegevoegd in 1830. Tegenwoordig is hier dus onder meer het Franse restaurant TFC gevestigd.

De proeverij begon om half zeven. Iedereen had er zin in en dus was men ook op tijd. Wij werden ontvangen met een glas bubbels namelijk een heerlijke glas Cremant de Bourgogne. Nadat iedereen zijn plaats aan tafel had ingenomen kon de proeverij beginnen. We begonnen de avond met heerlijk warm brood uit de oven.

Daarna werden wij getrakteerd door chef kok Jef van den Hout met een heerlijke olijf amuse gemaakt van chocolade en gevuld met een hartige vulling.  Wij kregen een 6 gangen diner. In alle gerechten was de asperge verwerkt. De volgende gerechten kregen wij geserveerd.

Steak tartaar met groene asperge met mierikswortelijs. De tweede gang was een soep van asperge met zoete ui en een cracker van Comté kaas.

Zoals bij alle proeverijen werd de stemming gedurende de avond steeds gezelliger.

Derde gerecht was een koud gerecht van asperge met beurre blanc en doperwten, daarbij werd een  Riesling uit Portugal geserveerd. Vierde gerecht Bisc van noordzee krab met asperge en een dumpling van buikspek. Volgende gerecht was ossenstaart met groene asperge en Granny Smit, daarbij werd een heerlijke witte wijn geserveerd van de Apostelhoeve. Het volgende gerecht was Parma ham, bavette steak met asperge en hollandaise saus. De wijn was een heerlijke rode Pinot Noir uit Duitsland. 

Dessert was geiten yoghurt ijs met een cream van dragon, witte chocolade met asperge. 

De avond werd afgesloten met een kop thee en of koffie.

Foto's


Log in om de foto's te bekijken