Veluwezoom

De Veluwezoomtrail is een 2-daags evenement vol verschillende afstanden en allemaal onverhard en met meer of minder hoogtemeters. Allemaal door het prachtige bosrijke gebied ten westen van Dieren. Écht een aanrader!

Met ING Runners deden we dit jaar weer mee op zaterdag en wel aan de 25 km. Om 13 uur verzamelden André Kramer, Michel Rutte en Matthijs Monster zich. Hier werd de groepsfoto gemaakt en maakten we ons klaar voor de start. Om 13:30 uur mochten we gaan lopen. Het parcours voerde over single tracks, door de bossen, over de heide en af en toe door mul zand. Na 10 km bereikten we de eerste verzorgingspost. Hier konden we onze drinkflessen bijvullen en stonden naast het gebruikelijke fruit ook chips, koek, noten, chocolade en winegums voor ons klaar.

Na deze versterking vervolgden we ons pad om nog wat meer hoogtemeters te pakken. Na nog eens 8 km doemde bovenaan een heuvel de tweede verzorgingspost op. Ook hier werd weer goed voor ons gezorgd. Vanaf het parcours werden we vervolgens ook nog eens getrakteerd op een fenomenaal uitzicht over de Posbank. Verderop in het bos stonden er nog een aantal stoïcijnse Schotse Hooglanders op de route. Even uit mijn concentratie liep ik enthousiast linksaf de heuvel op. Maar he wacht eens even, waar zijn die gele markeringen nu? Aha, die waren achter me, dus snel weer omgedraaid. Terug op de route versnelde ik het tempo om na ruim 2 uur door het bos banjeren het welverdiende finishers biertje in ontvangst te nemen. Niet lang daarna volgenden ook André en Michel.

In een prachtig namiddag zonnetje en onder het genot van een klein hapje en een drankje hebben we nog even gezellig nagepraat. Tot het moment daar kwam om weer moe en voldaan huiswaarts te keren.

En tenslotte, de uitslagen

Matthijs Monster 2:10:34
André Kramer 2:16:35
Michel Rutte 2:24:10