fietsen door de Betuwe

In de ochtend, rond de klok van 9 uur, arriveerden de eerste deelnemers voor de fietstocht door de Betuwe. Er waren deelnemers die aan hadden gegeven om een e-bike of een gewone fiets te willen huren. Deze fietsen/e-bikes werden bij restaurant De Betuwe afgeleverd.

Rond half tien was iedereen aanwezig en begonnen we met koffie/thee met een Huussenaartje of eigen gebakken stuk appeltaart. Na de koffie zocht ieder zijn fiets op en voor diegene die een fiets/e-bike gehuurd hadden was het wat betreft de zadelhoogte nog even passen en meten waarna we konden vertrekken. Bas voorop en Bart als hekkensluiter! De route ging via Bemmel - Haalderen richting Lent waar bij restaurant de Zuidwinde de koffie/thee al klaarstond. Na bijgekletst te hebben en de sanitaire stop gingen we weer op de fiets.

Iedereen genoot van de prachtige natuur en de ooievaars die op het nest zaten. We reden richting Oosterhout en Slijk - Ewijk waar we bij de Pannenkoekbakker aankwamen waar ons eerste drankje. Daarna werd opgenomen wat voor een pannekoek je wilde (hartig of zoet). We begonnen met een tomatensoep, daarna de pannenkoek die je besteld had, en als laatste een heerlijk ijsje met slagroom.

Iedereen stapte weer voldaan op de fiets richting Valburg en via Elst naar Huissen. Bij de Betuwe werden de gehuurde fietsen weer ingeleverd. Daarna namen we allemaal nog een afzakkertje en werden er lekkere hapjes uitgedeeld.

Bij deze willen we Bart en Bas bedanken voor het uitzetten van de route en Peter van de Betuwe Express voor het verzorgen van de bezemwagen.

Geschreven door: Ans Kerkman.

Foto's


Log in om de foto's te bekijken