Dam tot Damloop 2018

De voorspellingen lagen daar; het zou vanaf einde ochtend regenen en dat deed het!

Voor de start van de loop waren we met best een grote opkomst en een gezellig gezelschap verzameld bij de Schreierstoren; Gelukkig stonden we droog onder de overkapping, met een mooi stukje Amsterdam op de achtergrond. Een fijne verzamel plek waar we ook nog naar binnen konden voor een laatste toilet stop voor de start, vervolgens de poncho’s aan trokken en elkaar vervolgens  moed in spraken om er het beste van te maken; we can do this!

De Business run start met onze ING runners was wederom weer om 13.00 uur; Op het laatste moment besloten we het start vak in te gaan om niet al te nat van start te gaan; Eenmaal van start was het opletten geblazen, eerste stuk voor de tunnel tussen de grote massa lopers, was het vooral zaak de grote plassen te trotseren op zoek naar een droog stukje om te kunnen lopen, de schoenen en sokken waren al niet meer droog te houden, maar gelukkig kwam daarna snel de IJtunnel; wat waren we dit keer blij met de tunnel, even geen regen, een moment van droog houden en weer vol goede moed verder de regen in.

Na  een aantal kilometers lopen, leek de regen gek genoeg wel te wennen en trotseerden we de regen de hele loop lang. Gelukkig bleef het publiek langs de route niet uit; alhoewel, het een stuk rustiger was en de route langs het normaliter gezellig Landsmeer, bleek ook gewijzigd; het stuk woonwijk Landsmeer werd omzeild en vervangen door saaiere stukken autoweg op weg naar Zaandam , maar asfalt in deze weersomstandigheden liep eigenlijk wel zo fijn ;

Eenmaal tegen het einde van de route, rond 14K , bleef het Zaanse publiek zeker niet uit; het was een gezellige drukte op het laatste stuk, met wederom weer veel muziek en gezelligheid tot aan de finish; de aanmoediging langs de kant op de route; dat wat de Dam tot Dam toch echt een gezellige unieke loop maakt; Echter, dit jaar wel de natste editie (wellicht) ooit; in ieder geval werden er mooie tijden gelopen dus dat mocht de pret niet drukken.

Helaas na afloop in het park bleek het ook daar een natte boel en moeilijk om een droge plek te vinden. Wel speelde er een super band, maar geen droge plekken om te gaan genieten. De warme douche na afloop was wellicht voor iedereen de fijnste ooit. Kortom, een DTD editie om niet snel meer te vergeten!

Verlangende naar een mooie herfst loopjes komende periode, met vooral veel droog weer…

Amsterdam-Zaandam - 23 september 2018
Sandra Selie

damtotdam2018 2