Stadionloop2018

Regen die tegen je raam klettert, niet het leukste geluid voor een hardloper op de dag van de Stadionloop. Maar goed, je hebt het niet voor het uitkiezen dus rond half elf met de auto richting Olympisch stadion. Onderweg Kees en Matthijs opgepikt bij station Amstel en een parkeerplekje gevonden vlakbij het stadion. Gratis zelfs, waar vindt je dat nog  in Amsterdam ?

Bij aankomst was het al gezellig druk en even later hadden we onze teamgenoten gevonden in de speciale Businesslopers lounge. Alles was prima geregeld en zelfs de regen was definitief opgehouden. Het was een graadje of dertien, bewolkt met een redelijk harde wind maar al met al bijna perfect loopweer.  Na de traditionele teamfoto was het al tijd om het startvak op te zoeken en klokslag 12 uur werden we weggeschoten.

Het was in de eerste bocht, het stadion uit, even wringen met zo’n 1.200 deelnemers maar daarna kon je al snel je eigen tempo lopen over grotendeels verkeersvrije wegen en paden. Het rondje zelf was voor de meeste lopers wel bekend: achter het stadion langs, onder de A10 door, langs de jachthavens en dan door het Amsterdamse bos naar het einde van de Bosbaan. Vervolgens pal naast het water  terug naar de kop van de roeibaan en dan de zelfde route weer naar de finish. Het is altijd mooi finishen in het Olympisch stadion. Zeker als je, zoals ik,  heel tevreden bent over je prestatie.  

20181111 Olympisch Stadionloop Achteraf

De 7 ING Runners hadden elkaar al snel teruggevonden en onder het genot van een hapje en een drankje (in mijn lange hardloop carrière heb ik nog nooit zo’n goede verzorging gehad)  bleek al snel dat we allemaal erg tevreden waren over onze prestaties. Het was op dat moment nog even spannend voor Matthijs die net wel (of net niet) zijn PR had verbeterd.

Moe maar tevreden vertrokken daarna Kees (nogmaals mijn dank voor de organisatie), Maaike, Renata, Matthijs, Marco, Sergio en ondergetekende weer naar huis.  Hopelijk staat deze loop volgend jaar weer op de agenda ! Hieronder nog een overzichtje van onze resultaten.

NAAM

TIJD

Matthijs Monster

00:37:19

Sergio Contrucci

00:43:51

Marco Israel

00:44:47

Lieuwe Haanstra

00:49:38

Maaike Vranckaerts

00:51:02

Renata Haseth

00:52:16

Kees Bruins Slot

00:55:14

Lieuwe