zevenheuvelenloop2018

Diepe dalen en hoge pieken: Zevenheuvelenloop 2018

Op zondag 18 november was het dan zover, een van de mooiste en leukste runs van het jaar: de Zevenheuvelenloop. Een crime om er te komen (qua reistijd vanuit Almere) maar een genot om te mogen lopen. De wetenschap dat de reistijd langer is dan het afleggen van het parcours is een mentale wedstrijd op zich, maar het parcours wint deze wedstrijd altijd. Ondanks een wisselstoring tussen Arnhem en Nijmegen, wat voor extra reistijd zorgde, kwam ik op tijd aan in Nijmegen. Daar werd ik hartelijk begroet door onze teamcaptain Matthijs en de overige ING renners in de parkeergarage van de Rabobank. Helaas kon een van onze ING runners, Paul Vrijhoef, er niet bij zijn door een knieblessure. Hierdoor maakten wij dit jaar met zijn vijven de groepsfoto. Uit principe kozen we een veel mooiere plek voor de foto, dan voor het Rabobank gebouw. We blijven ING’ers.

Na de groepsfoto wenste we onze toppers Joris en Matthijs succes, aangezien zij er direct richting hun startvak moesten, beide zaten in een sneller startvak dan de overige runners. Hierdoor gingen wij met zijn drieën (Annemieke, Michel en Marco) richting ons eigen startvak in een van de zijstraten. We genoten van het zonnetje. De sfeer zat er ook al goed in, mede dankzij de grote TV schermen waar wij de verrichtingen van de wedstrijdlopers konden volgen. Bovendien werden we muzikaal getrakteerd door een Braziliaanse brassband.  

Om 13:25  was het dan zover, het startschot klonk en wij mochten dan eindelijk het 15 kilometer lange parcours, met zijn hogen pieken en diepe dalen gaan bedwingen. De eerste vijf kilometer zijn verraderlijk door het vals plat, maar toch goed te doen. Het middenstuk kent enkele pittige heuvels en voert over de Zevenheuvelenweg en is dan ook Nederland op zijn mooist. Het uitzicht langs de golfbaan Het Rijk van Nijmegen is elk jaar adembenemend mooi, weer of geen weer. Traditiegetrouw ijvert een boerderij voor een Free Tibet en komen de liturgische chanten je tegemoet.

De laatste vier kilometers gaan overwegend vals plat naar beneden waardoor er nog lekker aangezet kan worden om een goede finish tijd neer te zetten. Ook dit jaar weer wordt iedereen hartelijk toegejuicht richting de finish. Na de finish werden we getrakteerd met een medaille en dorstlessers.

20181118 7HL Achteraf 220181118 7HL Achteraf2 220181118 7HL Achteraf3 2

Na het teruglopen richting de verzamelplek om bij te komen en om te kleden, zijn we nog niet klaar met Nijmegen. De grote finish vond plaats in het oer gezellige, Café van Rijn. Waar de persoonlijke records van onze hardlopers, ondanks de vele pijntjes vooraf, werden gevierd en getoost werd op het nieuwe wereldrecord dat gelopen werd door Joshua Cheptegei. De Oegandese atleet verbeterde de mondiale besttijd naar 41.05.

Felicitaties aan de ING runners die hebben meegedaan deze dag, beterschap aan Paul en hulde aan degene die ook dit jaar een persoonlijk record hebben gelopen!

Marco Cranendonk

De resultaten van de ING Runners

 

Naam

Tijd

1

Matthijs Monster

0:56:41

2

Joris Barbas

1:00:53

3

Michel Rutte

1:08:41

4

Annemieke Swaanenvelt

1:11:52

5

Marco Cranendonk

1:23:53