kaasproeverij2018

Op vrijdag 16 november mochten wij weer aanschuiven bij Fromagerie KEF aan het van der Pekplein in Amsterdam.

Deze avond stond het proeven van verschillende kazen centraal zoals, geiten—schapen kaas, witschimmel, roodflora, blauwadder, harde kazen, Hollandse kazen. 

Wij werden ontvangen met een aperitief van het huis.

Drie kaasplankjes met zorg samengesteld werden geserveerd, in drie rondes met drie heerlijke bijpassende wijnen.

Marieke van der Werjf eigenaar van Froamagerie KEF nam ons weer mee in de wereld van de kazen. Zij vertelde in het kort wat over de geschiedenis van KEF, hoe het ooit begonnen is met Abraham Kef de pionier. Een flamboyante kaasboer en een verhalenverteller. Hoe het bedrijf in de loop der tijd van eigenaar is gewisseld.  Door de grote vraag naar goede en lekkere kazen zijn er een aantal vestigingen bijgekomen.

Kef beweegt mee met de seizoenen. Het assortiment wisselt voortdurend omdat Kef ervoor kiest om enkel kazen te voeren die op dat moment op hun best zijn. Kef verkoopt bijzondere, meest rauwmelkse kazen van doorgaans kleine producenten. Hoofdzakelijk uit Frankrijk en Nederland.

Het was een geslaagde avond met heerlijke kazen. De avond werd afgesloten met een kop koffie en of thee.

De foto's


Log in om de foto's te bekijken