bakworkshop

Op  vrijdag 30 november melden 12  enthousiaste bakkers zich bij Douglas Delight aan de Nieuwe Weteringstraat in Amsterdam. Wij hadden genoeg te doen dus was ook zaak om op tijd te starten. Na de handen gewassen te hebben, schorten om, kregen wij de recepten uitgereikt. Wij werden in 3 groepen van 4 verdeeld. Ieder groep kreeg 2 recepten uitgereikt met instructies van hetgeen gemaakt moesten worden.

Het was al gauw een gezellige drukte. Het was fijn dat Carle onze gastheer en meester Patisserie alles al had klaargelegd, dus het was mixen, kneden, bakken en rollen geblazen. Natuurlijk met de nodige hulp  en aanwijzingen van Carle en zijn assistent. 

De Oranje Leeuwen zijn natuurlijk geen groentjes op dit gebied, al gauw konden de eerste bak-blikken en platen in de oven. Na enige tijd kwamen de heerlijke geuren uit de oven je tegemoet. Uiteraard ontbraken de nodige versnaperingen niet zoals zelfgemaakte bonbons, plaatgebak en kaasstengels gemaakt door Carle. Er was ook genoeg te drinken om de keel te smeren zoals thee,koffie en fris.    

Onze klapper was de champagne taart. Het was verrukkelijk!! En niet te vergeten de Tarte Soleil Pesto, soes met crumble en rumslagroom, zoute krakelingen en milljonairs shortbread

Aan het eind van de avond kreeg iedereen een taartdoos die gevuld mocht worden om thuis lekker van te genieten.

De foto's


Log in om de foto's te bekijken