Likeurproeverij

Een gezellige middag met een likeurproeverij en een winterbuffet. 

Ondanks de slechte weersomstandigheden druppelde rond 14.00 uur de 65 deelnemers binnen.

Nadat alle deelnemers een plaatsje hadden gevonden heette Rene om half drie iedereen welkom en natuurlijk ook onze vaste Sommelier Guido van Wijnzinnig uit Gendt.

We kregen 3 frisse likeuren, 1 cocktail likeur en 3 winterse likeuren te proeven.

We begonnen met de eerste frisse likeur nl. Nozem Oil (alc.10%) wat bleek het drankje van de Zwarte Cross te zijn. 
Het tweede likeurtje was de Gendtse Kersenlikeur (alc.21%). Het derde likeurtje was een Baileys Strawberry & Cream (alc.17%) waarvan 500 gr. suiker per liter likeur.
Likeur nummer vier was een Limonsecco wat een frisse mix van Limonsello en Prosecco met een klontje ijs was (alc.30%)

Hierna waren de 3 winterse likeuren aan de beurt. Het eerste likeurtje was Licor 35 (alc.14.5%) Daar kregen we 1 likeur glaasje van en om het verschil te proeven nog een glaasje met een vleugje kaneel erop.
Het tweede likeurtje was Gecko Caramel Vodka (alc.27%). Het laatste likeertje was Liquorccini (alc 25%) De meningen waren verdeeld, maar zoals altijd “over smaak valt niet te twisten”.

Tussen het proeven van de likeuren zijn er nog bitterballen uitgeserveerd en een heerlijk kopje snert met roggebrood met spek.

Na het proeven van alle heerlijke likeuren bedankte Rene Guido voor de mooie en spannende uitleg van de likeuren. Daarna was het tijd om wat te gaan doen aan de inmiddels knorrende magen. Het winterbuffet werdt op tafel gereed gezet en de tafel volgorde werdt door de bediening aangegeven.

Als laatste werd het winternagerecht aan tafel uitgeserveerd wat bestond uit een warme appelbol met vanillesaus ijs en slagroom.

Nadat Rene het personeel bedankte voor de geweldige bediening en de koks voor het bereiden van de heerlijke wintergerechten werd er voor de liefhebbers nog koffie/thee of wat anders geserveerd. Daarna ging ieder met een voldaan gevoel door de stromende regen richting huiswaarts.

Geschreven door: Ans Kerkman 

De foto's


Log in om de foto's te bekijken