cityrun

De Hilversum City Run is in 2019 voor het eerst opgenomen in de loopagenda van de ING Runners en ik doe deze loop ook voor het eerst. Er zijn veel afstanden mogelijk en met de Runners gaan we voor de 10 kilometer.

Het is een droge dag met zon een stevige wind. De temperatuur is wat je fris zou kunnen noemen, maar om hard te lopen zou menig Keniaan tekenen voor deze omstandigheden.

Volgens de organisatie is het evenement het beste te bereiken met de trein en inderdaad hoor je de speaker al als je uit het station stapt. Het ziet er best gezellig uit. Na een half uur door de drukke en afgezette straten te hebben gelopen, was het misschien toch handig geweest even op Google maps te kijken, want de afspreekplaats ligt dichter bij het station dan verwacht.

De zes ingeschreven ING Runners zijn op tijd op de afgesproken plek. We maken een foto en de spullen kunnen we snel afgeven, keurig geregeld in Hilversum.

De start is redelijk druk en je ziet dat er in het recreatieve vak nogal wat minder getrainde mensen staan, zoals een hele groep schoolkinderen in blauwe shirts. Deze blijken de 5 km te gaan doen en starten 10 minuten later, dus die maar even passeren in het startvak. De 10 km is verdeeld in twee ronden en in de tweede ronde kom je al heel snel de wandelende blauwe shirts van de 5 km tegen. Verderop wat meer mensen die het niet nodig vinden het parcours record te verbreken. Sommigen lopen wat in de weg en is het even slalommen, maar het inhalen motiveert wel om lekker door te stappen. Uiteindelijk lekker gelopen en tevreden met de tijd.

Het was een gezellige loop, goed georganiseerd en met verschillende afstanden mogelijk. Wat mij betreft een blijvertje op de loopagenda.

Sergio Contrucci

De uitslagen

Naam

Tijd

Annemieke Swaanenvelt 

0:47:15

Lisette Hartwijk   

0:49:40

Olaf de Jong de Haas  

0:49:51

Pieter Schermers   

0:44:27

Rob Kuiper   

0:51:10

Sergio Contrucci 

0:43:45