rijncruise

Op 20 juni was het dan zo ver. Met De Oranje Leeuw op Rijncruise.

De deelnemers uit regio Arnhem kwamen op eigen gelegenheid naar de kade toe en de deelnemers uit regio Amsterdam werden door de Betuwe met de bus gebracht. 

Om 9.30 uur was iedereen er en kon de boot afmeren.

Alhoewel de hutten klein waren, zat alles er in en was het schoon. 

Naast ons waren er nog een paar kleinere (vrienden) groepen (o.a. een groep van reisorganisatie De Dolfijn, die vakanties voor verstandelijk beperkten aanbiedt) en een aantal echtparen aanwezig. Omdat iedereen veel op de boot zat mengde de groepen zich en m.n. tijdens het dansfeest was t een gezellige boel. Een van de andere gasten dacht dat De Oranje Leeuw de organisatie was van de verstandelijk gehandicapten. Grappig hahaha. Maar ja, het is m vergeven. 

De vaartijden waren als volgt. In de vroege ochtend vertrok de boot naar de volgende plaats, waar we na de lunch aankwamen. Na de lunch kon men, op eigen kosten, mee op één van de aangeboden excursies (bijv. tocht naar Lorelij / bustour door Keulen). Een deel van de groep ging met de excursie mee en een ander deel ging op eigen gelegenheid, veelal in groepjes, de betreffende stad onveilig maken.

Deze indeling qua vaartijd was prima, want zowel de middag als na het diner kon je beslissen om op de boot te blijven of er lekker op uit te gaan. De plaatsen die we aangedaan hebben zijn Köningswinter, Boppard, Cochem, Koblenz, Andernach en Keulen. Allemaal prachtige plaatsen.

Tijdens het varen kon iedereen genieten van het mooie weer op het dek en/of onder de luifel in de schaduw. De omgeving van de Rijn en de Moezel is prachtig.   

De sportfanaten onder ons gingen dagelijks op de crosstrainer of hometrainer. En dat in die warmte. Petje af.

Ook het varen door de 3 sluizen was een leuke belevenis. Met name de mannen vonden het super interessant.

Ook in de bar was het goed toeven. De gastvrouw vertelde iedere dag een verhaal over de omgeving en elke dag was er een hersenkraker of quiz om op te lossen. Bijv. plaatsnamen / beroepen raden, waarvan de letters door elkaar stonden. De dagelijkse hersengymnastiek voor 50+ dus. Iedereen was er druk mee bezig.

En natuurlijk hebben we damesvoetbal gekeken. Eén van ons kon van de spanning niet meer rustig blijven zitten en sloopte zelfs het plafond, bij het juichen voor de, door Lieke Martens, gescoorde penalty. Hilariteit alom. Gelukkig kon de losgeraakte plafondplaat er zo weer opgezet worden. 

Het eten was voortreffelijk en al het personeel was erg vriendelijk. Nadat de twee jarige uit onze groep waren toegezongen, regelde ze gelijk dat ze hun toetje op een feestelijk manier aangeboden kregen.     

Ook de “Captains Dinner” op de laatste avond was leuk. Het eten was voortreffelijk en het diner werd afgesloten met (het met muziek binnenbrengen van) een heerlijke ijstaart voorzien van vuurwerk.

Kortom alles was top verzorgd en ik heb van iedereen alleen maar positieve geluiden gehoord. Iedereen heeft genoten.

Een cruise is zeker voor herhaling vatbaar.

Groet, Hetty

De foto's


Log in om de foto's te bekijken