Waldorf Astoria

Kijken en zien zijn twee dingen. Als geen ander kon Vincent van Gogh wat hij waarnam vertalen naar een beeld, het licht, de omgeving en gebouwen.

De Oranje Leeuw biedt een stadswandeling aan in de voetsporen van Vincent van Gogh op zaterdag 20 oktober 2018. Een wandeling van 2½ tot 3 uur. We zullen stilstaan bij de bekende plekken waarvan we weten dat hij daar ook geweest is. Dankzij de uitgebreide briefwisselingen kunnen we redelijk accuraat zijn wegen volgen in zijn Amsterdamse tijd. Hoor meer over bekende en onbekende feiten van Vincent tijdens de wandeling. En loop mee in zijn voetsporen.

Vincent van Gogh (1853-1890) is een van de beroemdste Nederlandse kunstenaars. Van jongste bediende in een kunsthandel tot schoolmeester en van boekverkoper tot prediker: Vincent van Gogh was het allemaal. Pas op zijn 27ste besloot hij kunstenaar te worden. Die beslissing zou de kunstgeschiedenis voorgoed veranderen.

Na de stadswandeling zullen de smaakpapillen intussen aardig geprikkeld zijn, en zullen wij deze wandeling eindigen bij het prachtige Waldorf Astoria Hotel in Amsterdam, waar wij gaan genieten van een luxe high tea. In het Waldorf Astoria is voor ons een aparte zaal gereserveerd.

Programma:

  • Om 11:00 uur starten wij met de stadswandeling vanaf het Amsterdam centraal station onder leiding van onze wel bekende Paul Meekel die de rondleiding gaat leiden. De rondleiding duurt ongeveer 2½ uur en deze zal eindigen bij het Waldorf Astoria
  • Om 14:00 uur schuiven wij aan voor de high tea, in het Waldorf Astoria, Herengracht 542-556, in Amsterdam .
  • De wandeling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Deze activiteit mogen wij je aanbieden voor een ledenprijs van € 40, niet leden € 80.

Schrijf je snel in door te klikken op onderstaand portret, want er is plek voor 17  deelnemers. De inschrijving gaat open op dinsdag 21 augustus 2018 om 11:00 uur.

voetsporen2018 2

Na aanmelding heb je een betalingsverplichting. Bij annulering betaal je de niet-ledenprijs.