Dagtocht Dortmund

De Oranje Leeuw organiseert op zaterdag 15 december 2018 een dagtocht naar Dortmund. Dortmund ligt in het noorden van de deelstaat Noordrijn-Westfalen in het Ruhrgebied. Dortmund wordt ook wel de "groene metropool" van Westfalen genoemd. Tijdens de oorlog werd meer dan 80% van de stad verwoest. Na de oorlog kwam de stad onder het gezag van West-Duitsland en Dortmund werd snel weer opgebouwd.

Het werd het centrum van zeer geavanceerde technologieën en heeft een snel groeiende bevolking. Vandaag de dag is het een van de meest ontwikkelde steden van Duitsland. Tal van kerken en klokkentorens domineren het centrum van de stad zoals de de Petrikirche is een protestantse kerk uit de 14e eeuw. Verder zijn er mooie waterburchten en tal van exclusieve winkels. Dortmund wordt medio november omgetoverd tot een feestelijk kerstdorp. In de stad staan diverse kerstmarkten waarvan de meest opvallende in het centrum, waar de kraampjes een 45 meter hoge kerstboom omringen. Deze megagrote kerstboom bestaat uit maar liefst 1700 fijnsparren. In totaal zijn er 300 kraampjes met speelgoed, houtsnijwerk, accessoires en lekkernijen.

Programma:

  • We vertrekken om ca. 06.15 uur vanuit Leeuwarden, Tesselschadestraat bij het ING kantoor.   
  • 07.00 uur vanuit Amsterdam , station Duivendrecht.
  • 08.30 uur vertrek Arnhem, Decathlon Rijndal naar Hünxe
  • 09.45 uur aankomst Hünxe voor Koffie-thee (2x) met gebak.
  • 10.30 uur vertrek Hünxe naar Dortmund
  • 11.45 uur aankomst in Dortmund
  • 16.30 uur Vertrek Dortmund - Duiven
  • 18.30 uur aankomst van der Valk Hotel Duiven. Hier gaat u genieten van het live Cooking arrangement inclusief bier, wijn en frisdranken.
  • Om ca. 21.00 uur vertrekken we huiswaarts. Aankomst Leeuwarden 23.00 uur en aankomst Amsterdam station Duivendrecht 22.30 uur.  

De definitieve vertrektijden worden een week voor vertrek bekend gemaakt.

Wij kunnen je deze dagtocht aanbieden voor € 60,- p.p.  Niet leden betalen € 100,- p.p.

Klik op de Duitse vlag hieronder om je in te schrijven. Je gaat mee op eigen risico. Let op! De inschrijving gaat open op donderdag 6 september om 14:00 uur.

duitsevlag

Na aanmelding heb je een betalingsverplichting. Bij annulering betaal je de niet-ledenprijs.