Lichtjestour

Amsterdam Light Festival met de Oranje Leeuw op vrijdag 7 december

De donkere wintermaanden zijn in Amsterdam verleden tijd dankzij Amsterdam Light Festival. Tijdens dit jaarlijkse festival voor jong en oud toveren hedendaagse (internationale) lichtkunstenaars de stad om tot een ware lichtstad. Ontstaan vanuit het idee om de inwoners én bezoekers van de stad te trakteren op meer positiviteit tijdens de donkere winterdagen, biedt het festival ook een podium aan getalenteerde lichtkunstenaars.

De 53 dagen durende tentoonstelling staat dit jaar in het teken van het thema ‘The Medium is the Message’, de beroemde uitspraak van de Canadese wetenschapper Marshall McLuhan. De rol van licht in het overbrengen van een boodschap en de stad Amsterdam als medium voor het vertellen van bijzondere verhalen, staan in deze editie centraal.
Net als in voorgaande edities brengen jonge gevestigde internationale kunstenaars hun lichtkunsten ten tonele op speciale locaties in Amsterdam. 

Laat je over het water meevoeren langs de kunstwerken aan de Herengracht, de Amstel en het Oosterdok., en wel op vrijdag 7 december.

Genietend van het uitzicht tijdens het varen, doen wij uiteraard onder het genot van een drankje en een hapje.

Tijdens deze drie uur durende vaart met lichtspektakel, is er onbeperkt water, bier, fris en wijn  aanwezig.

  • Borrelgarnituur
  • BBQ menu

dewatermannen

Opstapplaats: WM1
City Marina IJdock (IJdok 2a, Amsterdam). Naast de haven kunt u goedkoop parkeren in garage IJdok.

Tevens is de haven goed bereikbaar met het OV: 6 minuten lopen van CS Amsterdam.

Tijd: 18:00 – 21:00

Aanmelden kan vanaf 10 november, door te klikken op de button hier onder. Er kunnen maximaal 25 Light Festival liefhebbers mee. Reageer dus op tijd en let op: wie het eerst komt, die het eerst maalt!. Heb je dieetwensen geef dit dan aan bij je aanmelding. Voor de prijs hoef je het niet te laten want als lid betaal je € 65,00 en niet leden betalen € 130,00.

AANMELDEN