tapas-wijnproeverij2019

De Oranje Leeuw regio Amsterdam organiseert op vrijdagavond 22 februari wederom een tapas- wijn proeverij bij restaurant VIDA in Amsterdam (Valeriusstraat 128b). Naast Amsterdam heeft VIDA ook restaurants in Hilversum en Naarden-Vesting.

Al sinds de 18e eeuw worden in Spanje bij een drankje tapas geserveerd, in eerste instantie vooral omdat de mensen van de tapas dorst kregen en dus meer gingen drinken. Later ook omdat het gewoon een lekkere smaakmaker is bij een glas wijn, bier of sherry.

Tapas zijn kleine pittig gekruide hapjes van vis, vlees, groenten of mini-salades.

tapas5

Het schoteltje met lekkers – de tapa – werd als een dekseltje op het glas gezet, zodat vliegen en stof geen kans kregen om in het drankje terecht te komen. `Tapar` betekent afdekken.

In de loop der eeuwen groeiden de tapas uit tot een vast ritueel uit het dagelijks leven. Inmiddels zijn er ontelbaar veel soorten tapas en heeft elk restaurant zijn eigen specialiteiten. Op een glas sherry passen ze al lang niet meer. Ze worden op een schoteltje of een klein bordje geserveerd.

Op vrijdag 22 februari gaan wij om 19.00 uur starten met een aperitief. Voor degenen die ook al eerder aanwezig waren bij de tapas proeverijen bij Vida kennen de geweldige kwaliteit van de tapas. En natuurlijk zullen de gerechten voor een groot deel anders zijn dus je wordt verrast op heerlijke nieuwe tapas gerechten met bijpassende wijnen. De tapas proeverij wordt afgesloten met een heerlijk Grand dessert.

tapas2tapas4

Er wordt rekening gehouden met dieetwensen. En natuurlijk is er weer zeer scherp onderhandeld over de prijs. Dit heeft er in geresulteerd dat de eigen bijdrage voor dit geweldige arrangement slechts € 48 voor leden bedraagt. En niet leden betalen € 95, dus wellicht een extra reden voor degenen die nog geen lid zijn om dit wel te worden. En naast deze activiteit organiseren wij nog veel meer activiteiten. Kijk maar eens op www.deoranjeleeuw.nl.

Maximaal 30 fijnproevers kunnen deelnemen aan dit culinaire avontuur. Reageer dus op tijd en let op: wie het eerst komt, die het eerst maalt!

Inschrijven kan vanaf zaterdag 19 januari om 12:00 uur.

INSCHRIJVEN