Een Rijncruise met een vleugje Moezel

Donderdag 20 juni vertrekken we met de MPS Horizon vanaf de rijnkade in Arnhem  voor een 7-daagse cruise over de rijn.
Voordat we 9.30 uur vertrekken zullen er bussen uit Amsterdam en Leeuwarden vertrekken om de deelnemers op tijd ( 9.00 uur) te laten inschepen.
De definitieve vertrektijden worden een week van te voren bekend gemaakt.

Het programma ziet er als volgt uit: 

Dag 1: Arnhem en Düsseldorf

rijncruise dag1

Je kunt vanochtend terecht op het mps Horizon dat afgemeerd ligt aan de Rijnkade. Om 09.00 uur kunt je inschepen, waarna we om ca. 09.30 uur vertrekken naar Düsseldorf.

Dag 2 : Andernach

rijncruise dag2

Al heel vroeg vertrekken we uit Düsseldorf om in de middag aan te komen in Königswinter aan de Rijn. Dit gezellige stadje ligt aan de voet van het Zevengebergte vlakbij de Peterberg en de Drachenfels.

Dag 3: Boppard

rijncruise dag3

We varen vandaag langs Koblenz naar Boppard. Boppard heeft één van de mooiste boulevards langs de oevers van de Middenrijn. Maak een wandeling over deze boulevard en door het oude centrum van de stad.

Dag 4: Cochem

rijncruise dag4

Vandaag wisselen we de Rijn in voor de Moezel. Bij Koblenz, waar de Rijn en de Moezel samenkomen, varen we de Moezel op. Geniet onderweg van de mooie omgeving en de met wijngaarden bedekte hellingen. Na het middaguur komen we aan de Cochem. De smalle kronkelige steegjes, de oude vakwerkhuizen en het historische marktplein kenmerken het beeld van deze gezellige stad.

Dag 5: Koblenz

rijncruise dag5

Vandaag is het de beurt aan Koblenz. We komen er na de lunch aan zodat je vanmiddag de tijd hebt om de stad te bezoeken. Vestingsmuren, burchttorens en kastelen geven je een indruk van het bewogen verleden van deze stad.

Dag 6: Keulen

rijncruise dag6

Keulen is een stad met een roemrijk Romeins verleden. De Keulse Dom, de grootste kathedraal van Duitsland is het herkenningspunt van deze stad.

Dag 7: Arnhem

rijncruise dag7

Vandaag is deze cruise alweer ten einde gekomen. Na een laatste lunch aan boord volgt om ca. 14.00 uur de ontscheping.
Daarna worden de deelnemers uit Amsterdam en Leeuwarden weer teruggebracht naar de bekende opstapplaatsen.

Inbegrepen:

  • Welkomstdrankje
  • Deskundige Nederlandssprekende cruisedirector
  • Koffie en/of thee in de ochtend en in de middag met iets lekkers
  • Avondsnack
  • 1x Live muziek
  • 1x Captains Dinner
  • 6 overnachtingen o.b.v. volpension

Informatie over de mps Horizon

Een cruise met het familiaire mps Horizon biedt een onvergetelijke ervaring. Op dit populaire en comfortabele schip begroeten wij jaarlijks vele vaste en nieuwe gasten. Onze eigen reisleidster Marina zal je iedere reis met raad en daad terzijde staan. Het vriendelijke en behulpzame personeel zorgt samen met onze reisleidster Marina voor een gezellige en knusse sfeer en perfecte service aan boord en een leuke invulling van het avondprogramma.

Hutten

De elegante lichtgekleurde panelen in de hutten zorgen voor een moderne en ruime ambiance. De hutten hebben allemaal een televisie, grote ramen die open kunnen en een badkamer met douche, toilet en wastafel. Een föhn is op verzoek beschikbaar. Met de airconditioning regelt u zelf het klimaat in uw hut en elke hut heeft volop bergruimte voor uw bagage. Overdag klappen we één bed weg en het andere wordt omgetoverd tot een comfortabele bank. De bedden in de voordeel-hutten zijn iets verhoogd.

Bereikbaarheid

Vanaf het promenadedek zijn het zonnedek en de voorin gelegen hutten op het hoofddek per trap en stoellift bereikbaar. De in het achterschip gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar.

Verzorging

Je wordt ontvangen met een welkomstcocktail. Ontbijt en lunch serveren we vanaf het buffet in het restaurant. Het 4-gangen diner serveren we aan tafel. Er is 1x per week een 5-gangen Captains Dinner. ’s Ochtends en ’s middags serveren we thee en koffie en ’s avonds om 22.00 uur een lekkere snack. Op het ontbijtbuffet, vind je iedere dag, naast alle gebruikelijke gerechten, een speciale traktatie als bv een spiegelei, pannenkoekjes, een croissantje of suikerbrood. Twee van de lunches zijn uitgebreider dan gebruikelijk en hebben ook warme gerechten of staan in het teken van een bepaald thema.

Faciliteiten

Het schip heeft drie dekken. Op het promenadedek vind je een ruime en uitnodigende lounge met een grote bar en een dansvloer. Aan boord zorgt een muzikant 1x per week voor een gezellige avond met live muziek. De overige avonden kun je deelnemen aan bijvoorbeeld een leuke (muziek)quiz en ander entertainment. Door de grote ramen mist je niets van de mooie omgeving. De lounge bereik je vanuit de centraal gelegen hal, waar ook de receptie en de souvenirvitrines zijn. Het restaurant bevindt zich op het achterste gedeelte van het promenadedek en is ook te bereiken vanuit de hal. Op het zonnedek staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Onder de overkapping staan hometrainers klaar voor als je even lekker wilt inspannen. Je kunt aan boord van de Horizon gebruik maken van gratis Wifi in de lounge, bar en hal.

We kunnen je deze reis aanbieden voor € 585,00 p.p. Er zijn alleen 2-persoons hutten!!!

Voor deze reis kunnen alleen leden zich aanmelden.

We hebben maar een beperkt aantal hutten en moeten binnen een zeer korte periode aangeven of deze reis doorgaat. Daarom kun je na dit bericht je direct aanmelden en betalen (zelf overmaken of ideal) Geef ook even aan waar je wilt opstappen! 

De betaling is geen garantie dat je meegaat. Bij een groot aantal belangstellenden zal er moeten worden geloot. Als je wordt uitgeloot zal de inleg worden teruggeboekt.   

Je reist mee op eigen risico!!!

INSCHRIJVEN