treinreis

De Oranje Leeuw heeft een geweldige stedentrip georganiseerd naar de steden Milaan, Turijn en Florence. We vertrekken van Amsterdam CS en Arnhem CS.

Zin om met ons mee te gaan naar deze prachtige steden?

Bekijk hieronder het programma en schrijf je in.

Programma (definitieve vetrektijden worden t.z.t bekendgemaakt)

Dag 1 (reisdag) vertrek vanaf Amsterdam CS en vanaf Arnhem CS met de nodige overstappen in Duitsland naar Milaan CS. Wij reizen 1ste klas en gedurende de reis wordt u voorzien van koffie en thee.

In Milaan verblijven wij 3 nachten in het 3 sterrenhotel  B&B Hotel Milano Cenisio Garibaldi      

Milaan (Milano) is de stad van de mode en het zakenleven. Er hangt een bruisende, en zakelijke sfeer. Niet zozeer aantrekkelijk als wel op een gepolijste manier mooi, is het een stad die welvaart uitstraalt, eerder dan verbeeldingskracht. Milaan is het zenuwcentrum van de Italiaanse economie.

Dag 2 Is een dag ter vrije besteding in Milaan of omgeving.

Dag 3 maken we als groep een uitstapje na het ontbijt naar Turijn, U reist deze dag 2e klas met een regionale trein. In Turijn heeft u de tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Turijn of Torino zoals de Italianen het zeggen is een economische macht maar ook een mooie stad. Met grandioze barokke gebouwen en voortreffelijke musea, omgeven door het decor van de Alpen. Verder is het de stad van de beroemde lijkwade van Turijn en de voetbalclub Juventus.

Dag 4 Reisdag naar Florence   

Na het ontbijt vertrekken wij richting Florence waar wij in de loop van de ochtend aankomen. Wij reizen 1ste klas.  In Florence verblijven wij 2 nachten in Hotel Corona D’Italia***  Corona D'Italia ligt in het centrum op slechts 200 meter van het station Santa Maria Novella, en biedt stijlvolle kamers met een lcd-tv. Het 3-sterren Corona is gevestigd in een 19e-eeuws gebouw, en ligt op 600 meter van de kathedraal van Florence en op 10 minuten loopafstand van de kunstgallerij Uffizi. De ruime kamers zijn ingericht met antieke meubels, verfijnde kunstwerken en Florentijnse vloertegels of terracotta vloeren. Alle kamers hebben airconditioning en zijn voorzien van een minibar, en een eigen marmeren badkamer.

Florence is een groot en schitterend monument van de renaissance, de artistieke en culturele opleving in de 15e eeuw. Schrijvers als Dante, Petrarca en Machiavelli hebben bijgedragen aan het literaire erfgoed, maar het waren de schilderijen en beeldhouwwerken van kunstenaars als Botticelli, Michelangelo en Donatello die de stad tot een van de grootste artistieke hoofdsteden van de wereld maakten. Florence ontstond in 59 v.C. toen etrusken al lange tijd gevestigd waren op de heuvels rond Fiesole als een Romeinse nederzetting. In de loop der tijden ging de macht over in handen van adellijke families, waarvan de Medici´s de meest invloedrijke waren. Florence, en later heel Toscane, stond drie eeuwen lang bijna ononderbroken onder hun heerschappij.

Dag 5 Florence

Deze dag maken wij kennis met Florence. Onder begeleiding van een gids zullen wij een stadstour maken en krijgen wij een inkijk in de historie van de stad.

Na de stadswandeling zullen wij een bezoek brengen aan een wijnkelder en genieten van  een kleine wijnproeverij.

In deze reis is inbegrepen:

  • Treinreis vanaf Amsterdam Centraal en Arnhem Centraal /opstappunt in NL naar Milaan (1e klas)
  • Treinreis Milaan – Florence (1e klas)
  • Treinreis Turijn –vv (2e klas)
  • Treinreis Milaan-- Florence (1e klas)
  • Treinreis Florence— NL (1e klas)
  • Groepsreserveringen treinen zitplaatsen (m.u.v. uitstapje Turijn open ticket regionale trein)
  • Diner in trein op de heenreis
  • Stadstour met gids + bezoek met proeverij wijnkelder
  • 5 overnachtingen in hotels***, inclusief het ontbijt
  • OV Milaan

We kunnen deze 6 daagse reis aanbieden aan:

2-leden à 680,- per persoon in een 2-pers kamer (1360 te samen)

1 lid à 680,- en 1 niet-lid à 880,- in een 2-pers kamer (1560 te samen)

Vanwege de hoge toeslag op een 1 persoonskamer biedt de PV geen 1 persoonskamers aan.

Aanmelden dus altijd per 2 personen. Er kunnen maximaal 40 personen mee.

Je kunt per Ideal betalen of middels een overboeking.

BELANGRIJK: Schrijf je in met je naam zoals vermeld in je paspoort en vergeet niet je geboortedatum in te vullen.

Je reist mee op eigen risico.   

Let wel!! Deze reis is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Inschrijving gaat open maandag 25 februari om 12.00 uur

INSCHRIJVEN