Op vrijdag 17 mei gaan wij cocktails shaken onder de kundige leiding van Shake and Serve. 

Shake and Serve gaat ons de basis technieken bijbrengen en met de juiste ingrediënten gaan wij een paar heerlijkste cocktails bereiden, tijdens een twee uur durende cocktailworkshop. Shake and Serve neemt ons mee terug in de tijd naar de oorsprong van de cocktail. Wij maken kennis met een aantal cocktailtechnieken en de kunst van het cocktail shaken. Daarna gaan wij als groep zelf aan de slag. Onder professionele begeleiding bereidt en garneer jezelf een aantal heerlijke cocktails. Om vervolgens volop te genieten van je eigen creaties.

De oorsprong van de naam ‘cocktail’ ligt in de 18e eeuw. De naam cock-tailed werd toen gebruikt om een niet zuiver raspaard aan te duiden. Omdat een cocktail een gemixt niet zuiver drankje is, ging men de naam cocktail al snel gebruiken om deze drankjes te benoemen. Het mixen van verschillende drankjes tot een cocktail is al veel ouder: de Bloody Mary cocktail werd bijvoorbeeld al gemaakt rond 1600.

Na de cocktail workshop gaan wij genieten van een 3 gangen diner inclusief 3 drankjes, koffie en thee na.

Op vrijdag 17 mei wordt je om 18.00 uur verwacht bij het West Indisch Huis, Herenmarkt 99, Amsterdam.

Programma:

18.00 uur Cocktailworkshop (4 cocktails)

20.00 uur 3 gangen diner inclusief 3 drankjes

Natafelen met koffie/thee

Deze cocktail workshop bieden wij je aan voor een prijs van €60,00 leden en niet leden €100,00

Er is plek voor 25 deelnemers

Aanmelden kan vanaf woensdag 3 april 12:00 uur

INSCHRIJVEN