Rijksmuseum

Bezoek de tentoonstelling van de grote meesters uit de 17e eeuw met de Oranje Leeuw

De Oranje Leeuw neemt je mee naar het Rijks Museum op zaterdag 30 november. We gaan een tentoonstelling zien, met topstukken van de grote meesters uit de 17de eeuw.  Dit is de laatste tentoonstelling in het Rembrandt jaar 2019. We worden verwend met stukken uit Nederland en Spanje. Schilderijen van Velázquez, Rembrandt, Murillo, Vermeer, Zurbarán, Hals en Ribera komen voor het eerst samen dankzij de unieke samenwerking tussen het Museo del Prado in Madrid en het Rijksmuseum.

Deze tentoonstelling gaat vooral over schoonheid, emotie, religie en realisme, waarbij de Spaanse en Nederlandse meesterwerken in paren worden gepresenteerd en zo met elkaar in dialoog te gaan. Bij deze rondleiding is Paul onze gids.

Na de rondleiding kun je nog op eigen gelegenheid de stukken nader bekijken of een ander vleugel van het Rijks bezoeken. Vergeet niet een van de volgende passen mee te nemen: Museumkaart, I Amsterdam City Card, ICOM, Amsterdamse Stadspas, Vereniging Rembrandt, KOG, VVAK, BankGiro Loterij VIP-KAART.

Na de tentoonstelling gaan wij genieten van een 4 gangen warme lunch met 3 glazen bijpassende wijnen bij Restaurant van Vlaanderen in Amsterdam. Degene die geen wijn drinken hebben uiteraard de keus uit fris, sap en of thee—koffie.

De lunch sluiten we af met een kop koffie of thee.

Op zaterdag 30 november wordt je om 10.30 uur verwacht in de centrale hal (meetingpoint) van het Rijksmuseum. De rondleiding start om 11.00 uur tot 12.00 uur.

De lunch start om 13.30h bij restaurant van Vlaanderen, Weteringschans 175, Amsterdam.

Deze activiteit mogen wij u aanbieden voor een prijs van € 53,00 voor leden met museumkaart, leden zonder museumkaart betalen € 67,00

Schrijf snel in, er is plaats voor 17 deelnemers. 

INSCHRIJVEN