Wijnproeverij

Met De Oranje Leeuw wijnproeven, en wel op vrijdagavond 17 september 2021, tijd 20:00 uur en 24 september 2021, tijd 20:00 uur.

Dit keer gaan wij Spaanse wijnen proeven.

We zullen de avond beginnen met een glas Cava. Daarna zullen wij zoals gebruikelijk een aantal wijnen proeven met bijpassende hapjes. Let well!! het zijn geen maaltijd vullende hapjes, dus zorg vooraf voor een bodempje.

 La Rioja is een van de bekendste wijngebieden van Spanje. De wijnbouw in Spanje is zeer omvangrijk in diversiteit en volume. De opbrengst ligt echter relatief laag vanwege de vaak moeilijke geografische en klimatologische omstandigheden.

Een bekende druif is de albarino-druif in korte tijd doorgegroeid tot een van de meest populaire druiven in Spanje. Deze druif staat bijna uitsluitend in het koele noordwesten van Spanje, in de regio Galicië bij de Atlantische kust. Spaanse wijnen van deze druif hebben een geurend karakter en smaken naar sappig fruit en lekkere ziltigheid. Bekende Spaanse wijnen zijn de Verdejo, Tempranillo en Mencia.

Ook dit keer vindt de wijnproeverij plaats bij het proeflokaal van Wijnhandel Chabrol in de Haarlemmerstraat 7 te Amsterdam (is vlak bij het Centraal Station). De tijdsduur is ca 2 à 2½ uur.

Vanwege de scherpe onderhandeling over de prijs, bedraagt de eigen bijdrage slechts € €28,00 voor leden terwijl niet leden € 55,00 betalen.

Wil je deze bijzondere wijnen proeven, meld je dan gauw aan, want er is slechts plek voor 10 personen, dus vol is vol.

INSCHRIJVEN 17-9 

INSCHRIJVEN 24-9