mata_hari_ballet

De iconische danseres en spionne

Het imponerende en meeslepende Mata Hari is één van de hit producties van Het Nationale Ballet. Als een ‘Lady Gaga van haar tijd’ wist de eigenzinnige Friezin zichzelf steeds opnieuw uit te vinden. Ruim honderd jaar geleden groeide Margaretha Geertruida Zelle uit tot een internationaal gevierde danseres. Een ster die alle mannen om haar vinger wond, maar ook een sterke, eigenzinnige vrouw, die later werd beschuldigd van dubbelspionage en in1917 werd geëxecuteerd.

In de eerste akte worden haar jeugd en ongelukkige huwelijk met officier Rudolphe MacLeod geschetst, dat eindigt na de dood van hun tweejarige zoon. Teruggeworpen op zichzelf vertrekt Zelle naar Parijs, waar ze als de exotische danseres Mata Hari een nieuwe versie van zichzelf creëert. Haar optredens zijn een sensatie.

In de tweede akte, spelend aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog, neemt haar succes af en gedwongen door de omstandigheden biedt ze haar diensten als spionne aan – met fatale gevolgen. 

De Oranje Leeuw heeft kaartjes op de eerste rang kunnen bemachtigen.  Als je van ballet houdt schrijf je dan snel in. Er kunnen maximaal 15 personen mee.

Na de voorstelling gaan we gezellig dineren in De Amstelhoeck aan de Amstel, op 5 minuten loopafstand van De Stopera.   

LET OP: om deze voorstelling te bezoeken heeft u een geldige QR-code vaccinatiebewijs nodig (app of op papier) of een bewijs van negatieve coronatest.

Programma

13.30 uur verzamelen voor hoofdingang van De Stopera / Nationaal Ballet aan de Amstel nr. 3. De voorstelling is van 14-16 uur.

Na de voorstelling lopen we gezamenlijk naar het restaurant waar een 3-gangen diner voor ons klaar staat incl. bij elke gang een drankje (koffie, thee, frisdrank, wijn of bier).

Overige drankjes zijn voor eigen rekening.

Dit uitje kunnen wij aanbieden aan leden voor 65 euro per persoon.  

Inschrijven kan vanaf donderdag 23 september 12:00 uur.

INSCHRIJVEN