proeflokaal_abraham_kef

Tijdens de vorige edities hadden wij het niet over een kaasproeverij maar een kaasverkennerij. Want zoals wellicht bekend is de ene kaas niet de andere kaas. En kaas verkennen behoor je te doen bij Abraham Kef. De winkel van KEF gevestigd in de Marnixstraat 192 te Amsterdam staat bekend als het oudste Franse kaaswinkeltje van Amsterdam.

Zoals ze bij Kef zeiden: “wij hebben de Amsterdammers Franse kaas leren eten”. Maar KEF heeft een nieuw proeflokaal, nl op het Van der Pekplein 1b, in Amsterdam Noord, met het pontje Buiksloterweg veer ca 6 minuten lopen. Ook hier wordt het genieten van bijzondere kazen met daarbij een goed glas wijn of port.

Kef biedt een exclusief assortiment uit alle windstreken, met daarbij een gedegen advies. Tijdens de eerdere edities hoorden wij zeer regelmatig dat de deelnemers het water uit de mond liep bij het zien van zoveel heerlijke kazen.

Wat let je om je snel in te schrijven, zeker als je bedenkt dat naast een aantal kazen die je gaat proeven er ook passende wijnen worden geserveerd.

De proeverij sluiten we af met een kop koffie-thee.

Meld je dus nu aan voor de kaasproeverij van 10 december (aanvangstijd 18.30 uur), want was je nog geen Bourgondiër dan wordt je het zeker na een avondje ‘Keffen’. Er kunnen slechts 20 personen deelnemen, en wie het eerst komt, die het eerst maalt!

Leden van De Oranje Leeuw betalen slechts € 25,--. 

Inschrijven kan vanaf vrijdag 5 november 12:00 uur  

INSCHRIJVEN